Флора Панорама - най-зелената сграда в България

Проектът Флора Панорама е доказателството, че у нас също може да се създава архитектура с иновативна визия. Елегантно и красиво се интегрира в обществената среда и е в изключителна хармония с града и природата. Осемнайсете етажа наподобяват морски вълни, които се разминават красиво в пространството. Използвани са сложни форми, големи конзоли и елементи като извити стъклени парапети, а при изграждането на обема роля има светлосянката. Материалите са най-новото, до което има достъп световното строителство в момента.

Почти всички апартаменти в проекта Флора Панорама ще имат гледка към морето, а вътрешното им пространство ще бъде оптимизирано. Сградата е близо до Морската градина и е разположена на 23 970 м2 разгърната площ, ще има 126 луксозни апартамента, 9 офиса, 153 подземни паркоместа на три подземни нива.

Ландшафтният проект на сградата също е в духа на най-модерните архитектурни тенденции за озеленяване по вертикала. То ще бъде разположено по терасите, като е предвидена и интелигентна напоителна система. Ще бъдат създадени и външни зелени площи в периметъра на сградата, които ще допринесат за подобряване на средата в целия жилищен район. Изборът на растителност и проектирането е изцяло съобразено с изискванията на Община Бургас. Така се постига не само неповторима визия, но и по-добра функционалност.

Със свободен достъп за всички бургазлии ще бъдат и станциите за зареждане на електромобили в бъдещия надземния паркинг. В същото време ще бъде осигурена и инфраструктура за индивидуално захранване на електромобили на 150 паркоместа в подземния гараж. Подобно нещо се предлага за първи път у нас, като до момента станции за зареждане има само в обществени сгради и публични паркинги. Захранването ще е безплатно, а енергията ще се осигурява от слънчеви панели, разположени на южните покривни тераси. Фотоволтаичната система ще обезпечи и електроенергията за общите части на сградата.

Енергийната ефективност на сградата, включва използването на енергоефективни стройтелни материали - тухли с повишени топлоизолационни качества, ефективна цялостна топлоизолационна система, енергоефективни профили и стъклопакети. По този начин необходимата за отопление и климатизация енергия може да бъде в пъти по-ниска в сравнение с по-стари сгради без добра изолация. Освен грижа за околната среда тези мерки гарантират и ниски разходи за живеещите там.

Проектът Флора Панорама е един съвременен пример за Зелена архитектура. Ясно се вижда  стремежа да се опазят въздуха, водата и земята, като за тази цел са избрани екосъобразни материали и строителни методи. Всичко е въпрос на правилните материали и светлина в сградата, затова  в проекта се изгражда с такива тераси, търси се връзката с природата и доброто осветление в помещенията, затова и самата форма на сградата е от изключително значение. Зелената архитектура е благоприятен фактор за намаляване на климатичните промени и негативното влияние, което хората имат върху околната среда и върху цялата планета.
обект:площ m2:цена EUR:статус: 
Сутерен -2   виж
Парко място 9114.8315 000 виж
Сутерен -3   виж
Парко място 11314.8315 000 виж
Парко място 11414.8315 000 виж
Парко място 15414.8315 000 виж
Парко място 15514.8315 000 виж
Парко място 16114.8315 000 виж
Парко място 16214.8315 000 виж